1 MAI – 9 MAI ȘI PRIMARUL OPRESCU „METROPOLITANUL” DICTATOR…JANDARMERIA ȘI-A FĂCUT DATORIA. UNII MILITARI CHIAR ȘTIAU CĂ TREBUIE SĂ APERE POPORUL.

2 comentarii


mcc emblema nouăDincolo de orice orgolii, de suspiciuni, de bârfe și calomnii am reușit să aducem alături partide neparlamentare, prin bunăvoința membrilor și președinților acestora, în Mișcarea pentru Constituția Cetățenilor. Aceste partide, fie că au fost de la început fie că au venit după constituirea Comitetului de inițiativă, au dovedit că sunt alături de simplii cetățeni ca și ONG-urile care au înțeles importanța acestei Mișcări. Constituția este legea fundamentală a unei țări, este fundația și scheletul pe care se bazează întreaga funcționare a unei națiuni moderne, ea trebuie să apere poporul suveran și să pună statul în folosul cetățenilor. Dacă această lege fundamentală este din nou (pentru a treia oară din 1989) trimisă „în plic” la referendum, dacă ea nu este făcută de popor pentru popor, atunci democrația chiar nu a avut loc nici o clipă în România.

Pe 1 Mai 2013 PSDM (Partidul Social Democrat al Muncitorilor) fiind unul dintre membrii MCC (Mișcarea pentru Constituția Cetățenilor) a fost susținut de membrii Mișcării la marcarea Zilei Muncii, unde pe bună dreptate s-a dovedit că noi românii putem fi solidari. Solidaritatea nu s-a măsurat în cantitate ci prin calitate, alături de liderii PSDM din țară au fost președintele PSDM Miron Cosma, prim-vicepreşedintele PSR (Partidul Socialist Român) Petrică Dima, președintele PP (Partidul Poporului) Constantin Cojocaru, membrii Comitetului de inițiativă al MCC: Alexandrinna Mihail, Volf Luiza Tanța, George Popescu și invitații lor. Dincolo de ironiile ieftine ale presei, care a ținut să sublinieze prezența redusă la manifestare în detrimentul importanței zilei de 1 Mai, din înregistrările făcute de noi se poate auzi chemarea clară la UNITATE NAȚIONALĂ.
POPOR ROMÂN SALVAREA TA VINE NUMAI DE LA TINE!

La finalul articolului  sunt materiale video de pe 1 și 9 Mai.

9 MAI 2013 A FOST ZIUA CÂND MCC A MARCAT TREI EVENIMENTE

 1. 136 DE ANI DE LA DECLARAREA INDEPENDENȚEI ROMÂNIEI.
 2. MIȘCAREA pentru CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR declară în Piața Constituției necesitatea unei Constituții a poporului și depune la Președenția României „Cererea pentru organizarea referendumului privind aprobarea de către poporul român a inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției României”.
 3. În Piața Constituției se aprinde, în mod simbolic, SCÂNTEIA ce va declanșa „focul” ELIBERĂRII ROMÂNIEI.

Dacă ar fi fost după onor primarul dictator metropolitan Sorin Oprescu și după camarila metropolițienească, toate acestea nu ar mai fi avut loc. Deși am depus „Declarație prealabilă” la primărie (vedeți fotocopia, Click – mărire foto) conform legii 60/1991 care reglementează Adunările Publice, deși Constituția României prevede la articolele 30,39,40 libertatea de exprimare, de întrunire și de asociere, domnul Sorin Oprescu (visând la promisa regionalizare-hiperbaronizare din Constituția lor, a jefuitorilor, pe care vor să ne-o bage pe gât) a „decis să nu aprobe cererea” după cum, absolut ilegal, s-a exprimat domnul Tudor Toma, secretar general al municipiului București, dovada fiind redată în documentul de mai jos.

Să recapitulăm legea 60/91 :

 1. Nu există în această lege nici o referire la vreo „cerere” către, sau „aprobare” de la primar.
 2. Inițiativa de a face/ține o adunare publică nu necesită aprobare, în schimb ea trebuie declarată tocmai pentru a se identifica dacă există elemente care se pot constitui în motive de interzicere a acesteia. Articolul 11 specifică clar: Decizia prin care se interzice desfasurarea adunarii publice se comunica in scris organizatorului, cu aratarea motivelor care au determinat-o, in termen de 48 de ore de la primirea declaratiei scrise.
 3. Singurele motive de interzicere pot fi: ART. 2
  Adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor si a mediului ambiant, fara sa stinjeneasca folosirea normala a drumurilor publice, a transportului in comun, cu exceptia celor autorizate, functionarea institutiilor publice sau private, a celor de invatamint, cultura si sanatate, a unitatilor economice ori sa degenereze in actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public. ȘI ART. 10
  Primariile pot, cu consultarea organului local al politiei, sa interzica organizarea adunarii publice, daca detin date din care rezulta ca desfasurarea acesteia ar duce la incalcarea prevederilor art. 2 sau daca, in perioada, locul si pe traseele unde aceasta ar urma sa aiba loc, se executa lucrari edilitar gospodaresti de amploare.
  DAR SĂ NU UITĂM INTERZICEREA TREBUIE ADUSĂ LA CUNOȘTINȚĂ ÎMPREUNĂ CU MOTIVELE ÎN 48 DE ORE DE LA DEPUNEREA DECLARAȚIEI DE CĂTRE ORGANIZATORI.

Să vedem ce se pare că a făcut domnul Sorin Oprescu și dacă nu a știut de toate acestea să-i spunem că se numește incompetență sau „ȚEAPĂ” trasă chiar de către subordonați.

 1. A chemat organizatori la o comisie de analiză a declarației într-un termen ce depășise cu 12 zile termenul de interzicere a adunării. Data depunerii declarării, conform nr. de înregistrare de la primărie, este de 8.04.2013, iar data protocolului menționat de secretarul primăriei este de 23.04.2013.
 2. În data de 23.04.2013 primarul nu a participat la comisia amintită unde s-a încercat legal să se ceară schimbarea locației. Legea spune că: ART. 8
  Primariile, in cazuri justificate, cu acordul organizatorilor, pot sa modifice unele elemente cuprinse in declaratia prealabila a acestora. În cazul nostru nu a existat nici o justificare reală (s-a încercat ceva cu steagul UE al unei televiziuni…și alte tertipuri) drept urmare organizatorii în mod perfect legal au refuzat schimbarea locației. Comisia a semnat protocolul fără nici o modificare.
 3. La câteva zile organizatorii au fost chemați pentru a li se aduce la cunoștință că pe acel protocol s-a pus „o rezoluție” de către primar???!!! Fapt ce este menționat și-n înștiințarea din 29.04.2013 (vedeți fotocopia, Click – mărire foto) și care ne-a fost înmânată fix în data de 09.05.2013 la orele 9:30, adică în ziua adunării anunțate. Deținem dovada prin apel telefonic de la primărie și număr de ridicare a documentului.
 4. În tot acest șir de „incompetențe”, abuzuri, necunoaștere a legilor sau a interpretării lor împotriva literei acestora, domnul primar nu a dovedit decât că fie nu știe ce fac subordonații, fie este „tatăl” abuzurilor și incompetenței.

Desfășurarea evenimentelor din Piața Constituției și marșul la Cotroceni

Vă vom lăsa să vedeți această desfășurare din materialul video și adăugând doar câteva amănunte necesare.

Jandarmii veniți în Piața Constituției, presupunem ca să păzească buna desfășurare a filmării „magnificului” drapel UE, pregătită de sluguțele televiziunii felixmotăniste în curtea parlamentului (care de fapt este doar Casa Poporului) au intervenit la vederea adunării noastre și ne-au spus (domnule parcă știau!!!) că : „Nu aveți aprobare!”…

I-am lămurit destul de repede că au dat peste cunoscători ai legilor și uite așa am mai descoperit ceva…Domnule!!! unde vede ofițerul de jandarmi că știe omul legea să știți că nu mai aplică legea bulanului pe spinare…Bineînțeles că un domn ofițer (nu dăm nume că suntem băieți buni…) a lăsat manifestația noastră să se desfășoare deși susținea că „totuși vă trebuia aprobare” și că „comiteți o ilegalitate”. Noi am auzit colegii dânsului mai mici în grad murmurând „Noi le spunem de mult că n-o să mai țină…”, ce n-o să mai țină nu am reținut, dar era clar că gradele inferioare au o problemă legată de corectitudinea unor ordine primite.

9 MAI 2013

1 MAI 2013

Reclame

2 gânduri despre „1 MAI – 9 MAI ȘI PRIMARUL OPRESCU „METROPOLITANUL” DICTATOR…JANDARMERIA ȘI-A FĂCUT DATORIA. UNII MILITARI CHIAR ȘTIAU CĂ TREBUIE SĂ APERE POPORUL.

 1. Ne bucuram sa auzim vesti pozitive din napastuita noastra tara natala. Incerc de ceva timp, pe site-ul apreciatului Prof. Ion Coja (www.ioncoja.ro), sa atrag atentia ca numai unirea acelora ce doresc cu adevarat salvarea Romaniei (in ciuda unor diferente de opinii secundare) pot salva natiunea noastra de alogenii ce ne-au navalit si distrus economia tarii.
  Fiti cat mai uniti fratilor! De pe meleaguri straine suntem alaturi de voi!
  Desteapta-te Romane!

 2. Mișcarea pentru Constituția Cetățenilor și patimile lui Dan Puric

  Publicat în 11 mai 2013, autor Romeo Tarhon

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/05/11/miscarea-pentru-constitutia-cetatenilor-si-patimile-lui-dan-puric/

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s