ROMÂN DE SUNT, CÂT MAI EXIST, NU VREAU GAZELE DE ȘIST ! Protestați de la sate până în București, apa, pământul, viața ne sunt puse în pericol !

6 comentarii


4 APRILIE RO

2400 de flyere și 20 de afișe vor fi distribuite în tot Bucureștiul de către Mișcarea pentru Constituția Cetățenilor, mulțumim Marinei Ștefan pentru că ne-a înlesnit accesul la materiale și tuturor celor care s-au sacrificat ca timp și bani pentru a avea această posibilitate. Suntem uniți !

„ROMÂN DE SUNT, CÂT MAI EXIST,

NU VREAU GAZELE DE ȘIST !”

~ UNIȚI, APĂRĂM APA, VIAȚA, VIITORUL! ~

DETALII SUB FOTOGRAFII:

ALEX GS

loco 4 apr 1 loco 4 apr 2 loco 4 apr 3 loco 4 apr 5

FRACTURAREA HIDRAULICĂ NU SE MAI VINDECĂ!
* Link-uri către evenimentele locale vor fi anunțate în această descriere pe măsură ce sunt create.

București ~ http://tinyurl.com/b9vpgfs ~ de la 17:30 in zona statuilor Piata Universitatii, deasupra parcarii subterane (statuia lui Mihai Viteazu) In cecelalte orase, locatiile sunt trecute in descrierile evenimentelor.

Alba Iulia ~ http://tinyurl.com/bgx6fl2
Arad ~ http://tinyurl.com/bxt4ru2
Sibiu ~ http://tinyurl.com/d6rb428
Brasov ~ http://tinyurl.com/bp2hxgw
Tg.Neamț ~ http://tinyurl.com/bspojp3
Mangalia ~ http://tinyurl.com/btd3y95
2 Mai ~ http://tinyurl.com/bpqule8
Călărași ~ http://tinyurl.com/cfcsv5x
Slatina ~ http://tinyurl.com/c2znev3
Galați ~ http://tinyurl.com/cdr2ol4
Timișoara ~ http://tinyurl.com/cubob87
Oradea ~ http://tinyurl.com/bqn9a9f
Iași ~ http://tinyurl.com/c5lec25
Buzau ~ http://tinyurl.com/cz3pt5b
Costinesti~ http://tinyurl.com/bb8x5rp
Cluj ~ http://tinyurl.com/bbmagf2
Vaslui ~ http://tinyurl.com/cdg9z6d
Reghin ~ http://tinyurl.com/c6c9c9r
Suceava ~ http://tinyurl.com/bne4hms
Codlea ~ http://tinyurl.com/blfgq6o
Craiova ~ http://tinyurl.com/bw864o2

Trucuri pentru a invita la eveniment toti prietenii din lista cu 2 click-uri de mouse gasiti pe www.stopfracturare.ro, prima pagina, chiar sub harta . Sunt link-urile care duc la aplicatiile pentru butoanele de invite all pentru utilizatorii de Chrome si Mozilla.

Pe 4 aprilie ieșim în toată ţara pentru a protesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică!

Gazele de șist sunt noua atracție a “investitorilor strategici”. De ce? Pentru că au fost alungați din aproape toate ţările europene, chiar și din SUA sau Bulgaria, dar în România se contează pe corupția politicienilor, pe manipulare și, mai ales, pe neimplicarea oamenilor. Noi vrem să le dovedim că se înșală.

Ne-am prins deja că democraţie nu înseamnă punerea unei ştampile din 4 în patru ani. Ci implicare reală a opiniei publice în procesul de luare a deciziilor importante. Ei, dimpotrivă, au comandat pionilor principali ai mass-mediei naţionale off-line să nu se implice, să nu ne informeze despre problema asta de interes naţional. Speră să câștige printr-o tactică şi mai parşivă decât, obişnuita deja, dezinformare. Speră să câştige print-o lipsă totală a informării, ceea ce speră ei că ar duce la o lipsă totală de reacţie.

Dar noi vrem transparenţă, vrem intenţii curate şi bunăvoinţă din partea celor pe care i-am desemnat să ne conducă! Aşa că ne vom informa reciproc şi le vom spune părerea noastră despre mişeliile pe care le pun la cale, chiar dacă se aşteptau să nu avem nici o părere.

GAZELE DE ŞIST NU NE-AR DA INDEPENDENŢA ENERGETICĂ, CI NE-AR OTRĂVI APA, PĂMÂNTUL, AERUL ŞI VIAŢA!

Independența energetică e un mit și locurile de muncă sunt o iluzie pe care cei care „conduc și au condus” această țară ni le înșiră pe tapet pentru a ne convinge să-i lăsăm să distrugă, prin otrăvire, România.

Minciuna guvernanților, indiferent de culoarea lor politică, nu mai poate fi tolerată. Fracturarea hidraulică nu se mai vindecă! Apa ar rămâne otrăvită, terenurile ar deveni sterile, terenurilor şi locuinţelor le-ar scădea drastic valoarea, casele din zonele fracturării s-ar crăpa sub cutremurele de suprafața și sub trepidațiile miilor de mașini de mare tonaj. Nu am avea independență energetică durabilă, pentru că exploatarea durează cam 5 ani. Am rămâne doar cu suferința în timp ce politicienii și corporațiile și-ar cumpăra drepturi de folosire a izvoarelor montane cu apă curată pe care să ne-o vândă şi insule în paradisuri tropicale pentru a-și petrece bătrânețile pe banii munciţi de noi.

Zonele pe care se dorește forarea acoperă aproape 70% din teritoriul țării noastre precum urmează:
VAMA VECHE, COSTINEŞTI, EFORIE, ADAMCLISI, CAPIDAVA, BÂRLAD, VASLUI, VOIVOZI, TRIA, BĂILE FELIX, TULCA , ADEA, CURTICI, PERIAM, BILED, PĂULIŞ, PARŢA, BUZIAŞ, CRAI, MĂCIN, BABADAG.

Mai jos aveţi harta fizică a zonelor „vândute” de guvern. Suprapuneţi peste asta o hartă hidrografică şi o să vedeţi genocidul lent pe care ni-l pregătesc tuturor corporațiile petroliere mână în mână cu iubiţii noştri conducători.

http://totb.ro/wp-content/uploads/2013/03/harta1.jpg

Ce să facem? Plecăm toţi în pribegie prin munţii patriei pentru cel puţin 3-4 generaţii? Sau luptăm pentru pământul, apa şi viaţa noastră?

DE CE SPUNEM NU FRACTURĂRII HIDRAULICE?

Studiile ne informează că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează:

* PROBLEME DE SĂNĂTATE: dureri de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, diverse tipuri de cancer.

* PROBLEME ECONOMICE ŞI DE MEDIU: cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.
* Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apă fosilă aflate la o adâncime mult mai mare – rezerve strategice de apă care trebuiesc protejate cu orice preț.
* Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute de companii şi de autorităţi, iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.
* Consumatorii de produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din zonele industrializate pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulică.
* Proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

CE FACEM?

Primul pas este să le spunem hotărât prin acest protest ca „ne-am prins” si nu acceptam minciuna. Banii publici nu pot finanta capricii, ci o adevarata cercetare pentru energii regenarabile. Informam oamenii despre adevaratele efecte si demontam asa-zisele „beneficii” ale gazelor de sist. Cetateanul informat nu poate fi manipulat!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MULT MAI PUTERNICI DECÂT EI!
ŞI MULT MAI BOGAŢI!

EI AU BANII,
NOI AVEM VIAŢA NOASTRĂ ŞI A COPIILOR NOŞTRI DE APĂRAT!

SOARTA PĂMÂNTULUI, A NOASTRĂ ȘI A URMĂTOARELOR GENERAȚII DEPINDE DE FIECARE DINTRE NOI! NU VĂ GÂNDIŢI CĂ SUNTEŢI PREA MIC(Ă), CĂ NU CONTAŢI. FIECARE OM CONTEAZĂ!
SĂ ACȚIONĂM UNIȚI ȘI ÎN SINCRON !

ÎMPREUNĂ REUȘIM !MCC forum

Resurse:

Toți cei care vor să inițieze o acțiune în localitatea lor pot trimite un mail la adresa „stopfracturare@gmail.com” sau pot intra în legătură pe Facebook cu alți organizatori, pentru a primi ajutor dar și flyere, postere și alte materiale.

Imagini pentru susținere pe Facebook și nu numai:
http://tinyurl.com/ahvjonb

Artiști Români Împotriva Fracturării.
http://tinyurl.com/9wcgtlg

Reclame

6 gânduri despre „ROMÂN DE SUNT, CÂT MAI EXIST, NU VREAU GAZELE DE ȘIST ! Protestați de la sate până în București, apa, pământul, viața ne sunt puse în pericol !

 1. multumesc mult pentru sprijin si solidaritate !!

 2. crezi ca impresionezi pe cineva cu acest comentariu?doresc sa ma vonving ,ca da .daca mai sunt nebuni,dementi sau prosti ca mine care v-or ca sa fie Romania o parte din universul pe care i-l ocupa a data,dispusi sa piarda propria lor viata in favoarea vietilor copiilor,nepotilor si stranepotilor lor, sa ma contacteze la idrisramadan@yahoo.com .astept propuneri . tine minte tu romanule, ca nu ai sa faci nimic in viata asta pentru urmasii tai ,daca nu iti pui propria viata in primejdie . mai conteaza?

  • Ai putea să ne contactezi tu pe noi…suntem mai mulți decât unu…adică tu…așteptând să se strângă oameni în jurul tău…Pentru ce?! Noi nu suntem nici Ion și nici Gheorghe NOI suntem mulți, noi suntem poporul, țara și împreună avem și mai găsim soluții. Faptele vorbesc !

  • IDRIS și RAMADAN DIN ADRESA DE EMAIL A TA SPUN CAM TOT…IOANE :))))))…MANIPULARE.

 3. VĂ ROG DAȚI SHARE AM FOST BLOKAT ! MESAJUL ESTE MAI JOS…
  DUPĂ FIX 20 DE POSTĂRI CU GAZELE DE ȘIST…FACEBOOK A LUAT „ATITUDINE”…AȘA TZUKI TU ȘI CU NEAMUL TĂU CREDEȚI CĂ NE VEȚI CUCERI UȘOR…ROMÂNII AU SÂNGE ÎN TRUP, VOI APĂ DE LA MAREA MOARTĂ !
  „ROMÂN DE SUNT, CÂT MAI EXIST,
  NU VREAU GAZELE DE ȘIST !”
  ~ UNIȚI, APĂRĂM APA, VIAȚA, VIITORUL! ~
  DETALII SUB FOTOGRAFIILE DIN ARTICOLUL DE PE SITE: https://mccsolidari.wordpress.com/2013/03/31/roman-de-sunt-cat-mai-exist-nu-vreau-gazele-de-sist-protestati-de-la-sate-pana-in-bucuresti-apa-pamantul-viata-ne-sunt-puse-in-pericol/

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s