NOUA ȚEAPĂ A BNR…MICILE ECONOMII TREBUIESC FURATE !

Un comentariu


bancile-din-cipru-vor-fi-inchise-din-nou-luni-200703„Românii de rând” (urât sună, dar așa este tratat și numit poporul) trebuie să suporte și de data asta marea țeapă a oligarhilor din țară și internaționali prin sacrificarea lor pentru bunăstarea acestora din urmă. Băncile din România, în afara rulajelor firmelor care au afaceri pe teritoriul țării și care rulaje sunt în scădere oricât am fi mințiți, sunt „păstrătoarele” economiilor, salariilor, alocațiilor și pensiilor populației. Dacă aceste forme de plată nu pot fi accesate înainte de termenul de încasare este clar că bătălia cea mare se va da pe economiile populației. „Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar” a anunțat, încă din 2011, garantarea depozitelor de până la 100.000 de euro. Asta înseamnă, teoretic, că dacă o bancă dă faliment deponentul poate recupera sume de până la 100.000 euro. Ia să vedem ce se întâmplă în Cipru, cine a zis că băncile trebuie să intre în faliment?! Vine așa o directivă (sau cum vreți s-o numiți…) de la UE care transformă toate economiile în sume la dispoziția statului respectiv a UE și ca în exemplul menționat nu mai poți scoate bani sau lichida contul de economii, dar nu este nici faliment…Cum sună asta?

Adio bani de la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, adio acces la economiile tale integral. Și vine domnul Mugur Isărescu să ne liniștească: „Avem garantată această sumă. Avem inclusiv mișcarea rapidă a acestor depozite în alte bănci care funcționează, cu distribuirea ulterioara la ghișee”. Da, dar asta funcționează acum, poate…în cazul băncilor cipriote din România. Ne poate da guvernatorul BNR aceeași garanție în cazul unei manevre asemănătoare a UE în România? Pe scurt, economiile românilor nu sunt protejate decât pe hârtie și-n declarații.

Frica cea mare este ca nu cumva românii să-și retragă economiile, înainte de a se organiza colapsul bancar, pentru ca acești bani să rămână blocați în bănci și astfel să se dea lovitura finală de sărăcire a populației, care a început odată cu inflația impusă de BNR încă din 1992. Apoi faptul că pe guvernator nu-l deranjează cei care au peste 100.000 „dacă au mai mult de 100.000 de euro e treaba lor” ni se pare normal, căci aceștia au prea puțini bani în România grosul fiind în paradisuri fiscale. Și ce dacă aceștia vor pierde 1 milion în România și 10 milioane în Cipru, mai au sute de milioane în alte părți. Cei care pierd cu adevărat de 23 de ani suntem noi poporul…așa zis suveran. TĂCEREA FIECĂRUIA LE VALIDEAZĂ ȚEPELE !

REPRODUCEM DE PE SITE-UL HOTNEWS…against-austerity-brussels

<<Mugur Isarescu: Unii au inceput sa sparga depozite. N-am sfaturi pentru cei cu peste 100.000 de euro, e penibil sa dam sfaturi oamenilor bogati

Bancile au anuntat BNR ca in cursul diminetii de joi s-au inregistrat cereri de la populatie pentru spargeri de depozite, a afirmat guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, care le transmite clientilor cu economii de sub 100.000 de euro ca nu au motive sa actioneze in acest sens, relateaza Mediafax. „Nu este un motiv de spargere a depozitelor. In cursul diminetii am primit stiri ca unii au inceput sa-si scada depozitele, daca au mai mult de 100.000 de euro e treaba lor”, a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a aratat ca 100.000 de euro, suma garantata pentru un deponent la o banca, reprezinta o suma mare pentru o tara ca Romania.

„Avem garantata aceasta suma. Avem inclusiv miscarea rapida a acestor depozite in alte banci care functioneaza, cu distribuirea ulterioara la ghisee”, a continuat Isarescu.

In cazul bancilor cu capital cipriot, Isarescu a aratat ca activele acestora reprezinta doar 1,3% din totalul activelor bancare, iar toate depozitele de la Marfin Romania, banca al carei actionar majoritar – Popular Bank of Cyprus va fi lichidat, are depozitele integral garantate.

Mugur Isarescu a mai spus ca ar fi penibil sa dea sfaturi bogatilor pentru ca oamenii care au de plasat peste 100.000 de euro stiu cum sa-si gestioneze lichiditatiile, fiind mult mai preocupati de protejarea averii si mai avizati.>> http://economie.hotnews.ro/

Reclame

Un gând despre „NOUA ȚEAPĂ A BNR…MICILE ECONOMII TREBUIESC FURATE !

  1. Partea nasoala e ca in caz de colaps financiar,sucursalele bancilor straine din Romania vor trimite bani populatiei la bancile-mama.fondul de garantare e mic in raport cu depozitele bancare ale populatiei.

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s