SĂRĂCIA BOGĂȚIEI PRINTRE STRĂINI. ROMÂNIA PUSTIITĂ!

Scrie un comentariu


-b-Opinii---b--Portretul-emigrantului-romanPlecați români, plecați din țară,
Căci ce este mai ușor?!
Decât să-ți lași a patriei povară,
La bunul plac al tuturor.

După 1990 mirajul străinătății cu lapte și miere a fost o adevărată binecuvântare pentru românii care, pe bună dreptate, nu aveau cum să înțeleagă așa repede ce este această libertate. Au plecat oamenii din țară cu gânduri bune, să muncească, să se întoarcă, să poată face copiilor un viitor mai bun. Până prin anul 2000 așa a și fost, au venit cu bani, au construit case și au pus la cale afaceri de unde mâncau familiile lor și destui alții, apoi…apoi a început prigoana efectului „inflației”, prigoana zapciilor statului care nu veneau să aplice legea ci să întindă mâna, nu o dată, nu doi-trei, ci de multe ori și haita se tot înmulțea. Banii se duceau mai repede în țară ca în străinătate, afacerile românașilor, făcute pe bani munciți cu lacrimi amare de dor de copii și casă, fie se prăbușeau, fie ajungeau pe mâna oamenilor zapciilor. Au început să plece iară românii, tot mai mulți și cu gândul că prin țară or să dea doar în concedii. Cum putea fi altfel când lucrurile merg așa cum a și rămas până azi, politicienii nu dovedesc în a se îmbogății vânzând țara străinilor, iar în locul românilor plecați se anunță repatrierea unor alți emigranți ce nu vom ști niciodată de ce li se dă un drept pe care nu-l au.

Și totuși există o limită, toți avem o inimă, iar unde nu este nici Dumnezeu nu cere,8498983824_2c8fed2e46_c o limită care celor ce au tot emigrat și încercat „bogăția” străinătății ar trebui să le fi băgat clar în cap că „oricâți bani ai avea afara, ești tratat tot ca o cioară”…Uite că nu prea a fost așa, procentul de români plecați a tot crescut și nu de leprele societății care fac să fim numiți în tot felul ne plângem (aceia să nu mai vină în veci) ci de milioanele de români buni muncitori, profesori, doctori, ingineri, oameni de cultură, medici…aceștia lipsesc țării în timp ce trăiesc iluzia vieții de dinafara granițelor pământului natal. Majoritatea se păcălesc singuri adoptând ideea manipulatoare „Și-n țară ce ai să faci?!”, uite că întreb și eu ca netotul „Da de afară unde mai fugi?!”, căci fuga nu este de altceva decât de ceea ce ar însemna să ne luăm soarta în mâini ca neam și nu ca indivizi risipiți în cele patru zări. Așa cum în țară nu ați luptat pentru drepturile voastre în alte țări cu atât mai puțin o s-o faceți, sunteți străini și acolo așa cum ați acceptat să fiți tratați ca niște străini în țara voastră. Pe meleagurile natale aveți drepturi, istorice prin naștere, pe care le puteți revendica împreună, dar printre străini nu aveți decât drepturi pe hârtie pe care oricât le-ați revendica o să fiți nevoiți să acceptați puținul oferit, când este posibil la bunul lor plac. În țara ta, oricât de asuprit ai fi, oricând va fi posibil ca soarta s-o întorci și de nu, măcar ai demnitatea că ai făcut tot ce se putea pentru tine, copii tăi și generația ce va să vină, lăsând astfel exemplul tău urmașilor să-l ducă mai departe până ce vor fi alungați dușmanii.

Nu mai zic mai multe, cârteli și critici voi aduna destule, un lucru știu și nimeni nu-l mai schimbă, prin România străinii se tot plimbă, adună averi și zdrobesc pământul, săraci bogați români unde vă e gândul ?!

Reclame

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s