UE ne vrea mulți și proști. Mămăliga românească se face din porumb românesc -Valentin Roman

Un comentariu


Dr-Evil-vs-the-European-Union-and-European-CommissionAi crezut vreo secundă că Uniunea Europeană a fost gândită drept o poieniţă cu flori, căpşunele, mure şi fragi în care fiecare european poate păşi liber, cu drepturi egale în raport cu alt cetăţean european? Te-ai înşelat. Ai crezut vreo secundă că UE înseamnă o piaţă comună economică în care toate ţările membre au acces nepărtinitor şi unde orice stat membru are posibilitatea construirii bunăstării cetăţenilor săi? Iarăşi te-ai înşelat.

Ai crezut că este european înainte de a fi român şi că trendul corect e ăsta cu globalizarea, că identitatea comunitară primează în faţa celei naţionale şi că vei respectat în Comunitate precum neamţul sau englezul? La faza asta ţi-ai luat cea mai mare ţeapă.
Vorbind în termeni simplu, UE reprezintă o suprastructură administrativă şi economică cu scopul clar şi tot mai făţiş de a asigura bunăstarea unor state, câteva, în detrimentul altora, multe. Este mai mult decât utopic, mergând spre absurd, să creadă cineva că prin existenţa UE s-ar reuşi omogenizarea culturalo-socială a unui întreg continent, ce cuprinde state aflate pe trepte diverse de dezvoltare, cu identităţi diferite, culturi diferite, rapoarte diferite cu vecinii etc. Citește tot articolul aici…

Reclame

Un gând despre „UE ne vrea mulți și proști. Mămăliga românească se face din porumb românesc -Valentin Roman

  1. Pingback: UE ne vrea proști – Dictatura fascistă UE |

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s