ERA VITEZEI…ȘI TOTUȘI CE NE OPREȘTE SĂ SCRIEM CU DIACRITICE?!

Scrie un comentariu


diacritice-1MULȚUMIM BĂIEȚILOR DE LA „SOFTSET” PENTRU CĂ NU AU UITAT DE LIMBA ROMÂNĂ !

Nu emit absolut nici o pretenție asupra scrierii în chat, acolo oricum sunt create atât de multe abrevieri inexistente în limba română încât este inutil să insistăm. Aș dori să văd mai multă răspundere față de scrierea românească pe internet, în special acolo unde se emit pretenții publicistice, literare sau artistice. Când am început să învăț câte ceva despre computere și apoi despre internet, primul lucru de care m-am lovit era limbajul simplu al scrierii unde lipseau, în acele vremuri, diacriticele și totuși m-am obișnuit să nu le mai folosesc…Limba IT (” information technology) este desigur engleza, dar cum vorbim despre scrierea simplă și mai ales că avem la dispoziție tastaturi cu diacritice de câțiva ani buni, nu mai înțeleg ce ne oprește să fim români până la capăt… Este destul de greu, pentru cine s-a obișnuit să scrie fără diacritice pe tastatură sau dacă are pc-ul achiziționat prin alte țări, să revină la scrierea românească și este absolut de înțeles la cei care au texte foarte lungi și greu de corectat, de aceea am să vin în ajutorul lor cu un produs % românesc și care este absolut gratis. Pe lângă diacritice, acest program de corectură, vine cu un set complet de unelte pentru punctuație, ortografie și multe alte „minunății” românești pe care vă las să le descoperiți singuri. Descărcați programul de aici http://www.softset.ro/ , instalați-l, lucrați cu el și bucurați-vă că românii sunt deștepți și mărinimoși.

Mulțumiri lui:

Cosmin și Daniel, WebMan www.puiu-zone.com, Alexandru Bogdan Munteanu, echipei DexOnline și tuturor celor pe care noi nu-i știm dar au contribuit la acest program.

P.S. S-a semnalat că „norton” nu suportă mâncarea românească…vă asigur că programul nu este virus ci doar zevzecul de norton nu știe să facă „fals pozitiv” cu software românesc…Domnule până și ăsta este anti român :))))) , și recomandat de romtelecombullsheet…Cunoscătorii au înțeles, pentru cei care nu știu despre ce este vorba pot doar să le arăt o poză că la mine pe computer merge și acum după doi ani…și nimeni nu mi-a spart conturili… 😉

FALS POZ NORTON

Reclame

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s