REFUZUL DE A RECUPERA DATORIILE CĂTRE ROMÂNIA=TRĂDARE !

7 comentarii


mediafax-foto-gabriel-pecheanuRomânia este în situația de a plăti aproape 100 de miliarde de euro datorii externe (conform BNR http://www.bnr.ro/Datoria-externa–5711.aspx) și orice sumă care ar ajuta statul în acest sens este binevenită, bineînțeles dacă reprezentanții statului doresc asta. De ce nu ar dori? Ce înseamnă refuzul reprezentanților statului de a recupera creanțele României? Sunt întrebări la care vom încerca să dăm un răspuns la finalul articolului.

În 1989 România nu mai avea datorii externe și avea doar de încasat de la statele pe care le creditase, efectuase lucrări pentru acestea sau pur și simplu deținea afaceri pe teritoriul acestora (afaceri care aparțineau statului comunist și după schimbarea regimului trebuiau, în mod democratic, să rămână -ca și datoriile, în folosința poporului sub administrarea statului). De 23 de ani din peste 24 de miliarde de euro (la valoarea actuală a creanțelor) s-a recuperat aproape…nimic, marile datorii au fost șterse (?!), au fost neluate în seamă și câteva plasate „băieților deștepți”, să recupereze ei banii României în schimbul unor procente derizorii pentru țară. Fiind „rezolvată” problema recuperării datoriilor către România reprezentanții statului s-au putut ocupa liniștiți de îndatorarea poporului. Să înțelegem odată pentru totdeauna că datoriile le fac ei și le plătim noi. 

Dincolo de manipularea prin legi peste legi și lipsa de transparență a motivelor îndatorării, precum și prin ascunderea cursului urmat de banii împrumutați de reprezentanții statului există marea țeapă a BNR care este instituție de interes public independentă (nu o puteau numi direct privată că ar fi sesizat poporul). Cu alte cuvinte conducerea BNR (respectiv onor guvernatorul) dispune de tot ce înseamnă finanțe în România de la emiterea de monedă până la politica monetară internă și internațională.BNR MI Mai simplu spus, dacă Mugur Isărescu (parcă ales pe viață…) consideră că trebuie să luăm niște împrumuturi pentru a acoperi găurile făcute de bănci și corporații străine pe teritoriul României așa rămâne, la fel dacă Germania datorează, prin intermediul Băncii Naționale Române, bani statului de asta dispune tot șeful băncii. Asta a făcut ca datoriile către România să poată fi blocate mai „ușor” căci este bancă independentă sau mai bine zis PRIVATĂ. Dar statul avea totuși un instrument prin care să repare răul făcut de către BNR chiar și în aceste condiții, înlocuirea guvernatorului sau a oricărui membru din consiliu care prin actele de refuz în a da curs recuperării creanțelor puteau fi acuzați de trădare.

Nu se dorește recuperarea datoriilor de către statul român pentru că politica reprezentanților este împotriva refacerii României și în favoarea intereselor străine. Nu numai BNR ci și toate celelalte organisme de stat și șefii lor sunt vinovați pentru refuzul acesta de 23 de ani care nu poate însemna decât trădare. Iată ce spune Codul Penal:

Titlul X – INFRACȚIUNI CONTRA SECURITĂȚII NAȚIONALE

Art. 394 Trădarea
Fapta cetățeanului român de a intra în legătura cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin:

a)provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
b)subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
c)aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
d)ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,
se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.TABEL DATORII

Dacă actul de a nu recupera creanțele statului, nejustificat prin nici un motiv, temei legal, sau de viață și de moarte pentru poporul român, nu este trădare, dacă favorizarea băncilor străine și a concernelor internaționale să ia banii din împrumuturi făcute pe spinarea poporului, dacă lipsa consultării poporului prin referendum asupra problemelor de interes național (pe lângă cele menționate putem adăuga: aderarea la UE și NATO, acordurile cu FMI, vânzarea industriei și a resurselor naturale naționale și multe altele) nu sunt trădare…Atunci ce este trădarea?

DATORII INTERNAȚIONALE

Reclame

7 gânduri despre „REFUZUL DE A RECUPERA DATORIILE CĂTRE ROMÂNIA=TRĂDARE !

  1. Pingback: Radu Golban: „Datoria Germaniei nu s-a prescris în octombrie” |

  2. sa se insiste , asupra datoriilor catre tara noastra , a tarilor straine fata de {romania} , cu riscul sa facem inca un referendum , pentru a ne cere drepturile , care ni se cuvin….. . nu va lasati romini fiindca daca stati nepasatori , nu mai rezolvam nimic cu indolenta pe care o afisaza aproape fiecare roman .,din inconstienta sau nepasare , dar vrem ca lucrurile sa se rezolve , de catre cine????

  3. GEORGE eu am incercat,am fos singur care am avut autorizatie pt. proteste din ianuare,martie,am inchis protestele in 15 martie cu 5 oameni,nu prea sunt interesati,vorba romanului,mai rau sa nu fie,nu mai avem patriotism nu vrem sa muncim,vrem sa traim fara sa muncim,cu o singura floare nu facem primavara

  4. Subscriu, dar tin sa subliniez ca de fapt in Romania n-a existat nici macar O ZI de comunism. La noi regimul a fost unul SOCIALIST (initial popular) si era doar un partid – cel comunist – la putere. Nu s-a reusit inca aplicarea comunismului, nimeni, nici Ceausescu n-a avut curajul sa pretinda asta. Rezulta di numele de atunci: „Republica Socialista Romania”. – „RSR” fosta „RPR”. Aplicarea comunismului ar fi insemnat practic ideologic vorbind sfarsitul tuturor problemelor sociale, dar comunismu – se stie- este utopic.

  5. Pingback: ROMÂNI, să fim SOLIDARI ! « Cerul Albastru

  6. Nimic nu poate opri un popor să-și facă dreptate decât el însuși. Individul nu poate face acte de samavolnicie împotriva comunității lui decât dacă se supune regulilor unor alți indivizi care în schimb îi cer să fie complice la punerea în sclavie a neamului lui. Atâta timp cât nu ne refacem comunitatea și neamul suntem complici la distrugerea lor.

LASĂ UN RĂSPUNS

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s